O FESTIVALUč

Festival autorskih bendova ST-@rt 2017:

OPĆENITO O FESTIVALU:

Festival autorskih bendova ST-@rt 2017 je manifestacija u kojoj sudjeluju autorski bendovi. O pobjednicima odlučuje stručni tročlani žiri, a pobjednik osvaja nastup na EXIT festivalu. Svrha ovog festivala je afirmacija autorskih bendova kako onih sa dalmatinske glazbene scene tako i na sve autorske bendove i izvođače iz cijele regije bez obzira na stilski izričaj. Više informacija o samom festivalu, nagradama i uvjetima sudjelovanja možete saznati u daljnjem tekstu.

UVJETI SUDJELOVANJA:

Pravo na sudjelovanje imaju svi bendovi koji imaju najmanje 3 autorske skladbe. Žanr glazbe i dobna granica nisu uvjetovani.

PRIJAVA:

Prijava mora sadržavati:

- Biografiju benda koja mora sadržavati popis članova benda, godinu rođenja pojedinih članova te koji instrument sviraju. Također treba biti navedena godina osnutka benda te nekoliko riječi o zvuku kojem bend teži kao i glavnim uzorima. Također, osim e-mail adrese bend je dužan dostaviti i kontakt mobitel

- Snimku 2 autorske pjesme u mp3 formatu. Kvaliteta snimke nije bitna koliko kvaliteta same pjesme, a mogu se koristiti snimke s probi, nastupa, demo snimke. Broj bendova koji će se natjecati je ograničen programskom shemom.

ROK PRIJAVE:

Prijave na ST-@rt 2017 traju od 1. travnja 2017.g. do 10.svibnja 2017. Prijava se vrši u elektronskom obliku na uzgstop@gmail.com prema gore navedenim pravilima. Subject/naslov e-maila treba biti: Prijava - ime benda

NATJECANJE:

Po završetku roka za prijave, u roku od 15 dana, na stranici Festivala www.start-festival.com, kao i na službenoj Facebook stranici, bit će objavljen popis bendova koji će nastupiti na Festivalu. Festival se odvija od 22. do 24. lipnja 2017. na Tvrđavi Gripe od 21:00 do 01:00h. Nastup pojedinog benda traje 15-20 minuta, a bend unutar svog nastupa mora odsvirati minimalno 3 autorske skladbe. Organizator osigurava kompletnu binsku i razglasnu opremu. ST-@rt je koncipiran kao natjecanje samo iz razloga što nije moguće svim sudionicima omogućiti nastup na EXIT festivalu… Cilj ST-@rta nije natjecanje nego promocija bendova posjetiteljima festivala kao i slušateljima i gledateljima radio i TV emisija naših medijskih pokrovitelja.

PROGRAMSKA SHEMA FESTIVALA:

Festival se odvija kroz polufinale i finale. U polufinalu će nastupiti 8-10 bendova, a 4 najbolja ostvaruju nastup u finalu. Bend koji po ocjenama žirija i publike bude najbolji u finalu osvaja prvo mjesto na Festivalu ST-@rt 2017.

STRUČNI ŽIRI:

Stručni ocjenjivački žiri sačinjavaju:

- Dean Clea Brkić, producent, glazbenik - Osmi putnik, Bijelo dugme tribute, Pandora… // predsjednik UZG STOP

- Nikola Čelan, glazbenik - TBF, klapa Iskon, Libar // novinar - Rolling stone Croatia… // A&R manager - Menart Records

- Emir Hot, glazbenik - Southern Storm, Emir Hot, Crvena jabuka, Brkovi…

Članovi žirija prema KRITERIJIMA OCJENJIVANJA, vrednuju izvedbe bendova.

KRITERIJI OCJENJIVANJA:

Žiri bendove bendove ocjenjuju u 4 kategorije po maksimalno 5 bodova te o pobjedniku odlučuje zbroj bodova žirija i publike.

- Tehnička izvedba U ovoj kategoriji, boduje se tehnička uigranost benda, točnost i tehnička interpretacija odsviranog materijala. Svakom bendu se dodjeljuje ocjena u rasponu od 1 do 5.

- Vizualni dojam U ovoj kategoriji, boduje se vizualni dojam koji bend ostavlja. Interakcija s publikom, ponašanje na bini, geste članova benda za vrijeme nastupa, eventualna koreografija. Svakom bendu se dodjeljuje ocjena u rasponu od 1 do 5.

- Autorski rad U ovoj kategoriji, boduje se kvaliteta autorskog rada tj. glazbe, teksta i aranžmana kao i originalnost. Svakom bendu se dodjeljuje ocjena u rasponu od 1 do 5.

- Ukupan dojam U ovoj kategoriji, boduje se usklađenost triju gore navedenih stavki kao i reakcije publike na nastup pojedinog benda. Svakom bendu se dodjeljuje ocjena u rasponu od 1 do 5.

Publika glasuje odabirom jednog od bendova koji nastupaju. Bend koji po publici sakupi najveći broj glasova dobiva 10 bodova, drugi po broju glasova 8 bodova, treći 6 i četvrti 4 boda. Publika glasuje ispisivanjem imena favorita na poleđinu ulaznice. Maksimalan broj bodova koje bend može dobiti je 70 (60 od žirija i 10 od publike). Pobjednik je onaj bend koji ima najviše bodova. Ukoliko dva benda imaju jednak broj bodova, pobjednik je onaj bend koji je dobio više bodova od stručnog žirija.

NAGRADA:

- Pobjednik Festivala autorskih bendova ST-@rt 2017 ostvaruje pravo na nastup na Future shock stageu na EXIT festivalu 2017.g.
Plakat č